Jan Kozubek: Ústavní soud rozhodl ve sporu Karla Srpa a Galerie hlavního města Prahy

01.02.2019 17:38

Dne 3. ledna 2013 vydala Česká tisková kancelář zprávu s titulkem šéfkurátor Galerie hlavního města Prahy Karel Srp dostal výpověď.

Jan Kozubek: Ústavní soud rozhodl ve sporu Karla Srpa a Galerie hlavního města Prahy
Foto: Archiv PL
Popisek: Karel Srp v pořadu PL TV Horké téma

Případ se stal veřejně známou událostí a obsah byl komentován celostátními sdělovacími prostředky. PhDr. Karel Srp, Ph.D. s výpovědí nesouhlasil a podal žalobu na její neplatnost. Šestiletý poměrně komplikovaný spor řešily Obvodní soud pro Prahu 1, dvakrát Městský soud, dvakrát Nejvyšší soud a dvakrát Ústavní soud, který dne 15. ledna 2019 ústavní stížnost odmítl, a tím i potvrdil, že výpověď z pracovního poměru je neplatná, a že jednání Galerie hlavního města Prahy, zastoupené ředitelkou Magdalenou Juříkovou, bylo vůči Karlu Srpovi protiprávní. Před skončením pracovního poměru pracoval  Karel Srp v Galerii hlavního města Prahy přes dvacet pět let. Jednu dobu dokonce Galerii vedl. Pro tuto instituci zorganizoval řadu významných výstav a je autorem mnoha publikací a monografií  z oblasti umění.

 

JUDr. Jan Kozubek

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…