Jan Polanecký: BESIP nemyslí, my zaplatíme

06.03.2012 12:10

Zavřít tento absurdní program… To bylo to jediné, co mě napadlo při sledování pokryteckého nářku ministerských úředníků nad snižování nafouklého rozpočtu na nefunkční programy dotčeného oddělení. Nemůžu se zbavit dojmu, že se pomocí těchto desítek milionů korun živí pouze horda dalších nepotřebných úředníků, kteří vytvářejí činnost pro činnost, bez valného a hmatatelného výsledku.

Jan Polanecký: BESIP nemyslí, my zaplatíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Možná se však mýlím, ministerští úředníci možná myslí. Zejména však na sebe, na udržitelnost vlastních „programů“ a především svých teplých křesel. Když jde do tuhého, začínají být opravdu velmi kreativní.

 Jak jinak si lze totiž vykládat plánovanou akci pro tento rok, která má být zaměřena na „komunikaci se starosty obcí“, resp. na tlak ke zvyšování počtu měření rychlosti vozidel. Koncept měření rychlosti obecní resp. městskou policií je od počátku zcela invalidní, neboť činnost těchto sborů je v podstatě výhradně zaměřena na výběr „daní“ za přestupky v dopravě, její příslušníci jsou většinou přímo motivováni k výběru patřičné výše tohoto výpalného a překračují tak velmi často nejen hranice užitečné a korektní služby pro veřejnost, ale i samotného zákona (viz článek zde).

 Pokud mezi námi existují stále ještě tací, kteří věří pokrytecké propagandě a ohlupování ze strany státních úřadů, represivních složek a jejich jednotlivých příslušníků ohledně údajné snahy dosáhnout vyšší bezpečnosti na pozemních komunikacích, ospravedlňujíce přitom ohromné výdaje z našich daní na represi a tzv. prevenci, měli by se urychleně probrat ze snu (nabízím k tomu například tento poučný přípis a také svůj minulý text o nákupu nových policejních Passatů). O nic takového těm, kteří se snaží řídit naše počínání (mimo jiné na silnici) nejde. Jde pouze o to, jak občana dostat do správné ohrady, tam ho „bezpečně držet pro jeho dobro“ a těžit z něj.

 Aby byl kruh uzavřen, k dané propagandě a stejně tak dopravně-represivně-prevenční hysterii pochopitelně přispívají mimo jiné z našich odvodů placená veřejnoprávní média. Nejprve je nutné vytvořit objednávku pomocí „vhodné“ prezentace s lživým poukazem na to, jak se situace zhoršuje (nejlépe pomocí egoisticky bohatých podnikatelů či manažerů - pirátů a mrtvých dětí na přechodech). Poté nastoupí ruku v ruce úředníci a policie, aby prohlásili, že máme závažný společenský problém a je potřeba proti němu rasantně zasáhnout. Ovčané přitom pochvalně bučí a nedochází jim, že směřují na porážku, v lepším případě „jen“ na stříhání vlny.

 Všichni pak zaplatí hned několikrát. Nejen zmíněnou propagandu, ale i neproduktivní práci úředníků a represivních složek a zejména pak onu selektivní pokutovou daň z provozu na pozemních komunikacích. Celé je to ještě vyšperkováno tím, že podstatné části společnosti je účinně vpáčen názor, že je to vše pro její dobro.

 Možná mě mnozí licoměrně onálepkují jako silničního piráta, asociála a vraha malých dětí na přechodech pro chodce apod., a to jen proto, že mám na pojetí odpovědnosti za sebe, svůj osud a přeneseně i na vztah ke svému širokému okolí zcela jiný názor. Pokud mám totiž zdravý rozum a logický úsudek, nepotřebuji k tomu žádný absurdní program BESIPu. A pro ty, kterým uvedené vlastnosti chybí, je BESIP stejně tak zbytečnou institucí.

Jan Polanecký je příznivcem Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …