Jan Urbach: 75 procent Srbů proti NATO brzdí normalizátory

15.06.2017 18:03

Srbsko usiluje o politiku vojenské neutrality, ačkoli spolupráce s NATO bude pokračovat podle uzavřených dohod, řekl nový srbský premiér Ivica Dačić na setkání s delegací Severoatlantické smlouvy.

Jan Urbach: 75 procent Srbů proti NATO brzdí normalizátory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka NATO

Stejný postoj zaujal před několika dny při nástupu do prezidentské funkce Aleksandar Vučić. Podle jeho soudu by vstup Srbska do NATO vytvořil ve společnosti konflikt, který by trval několik desetiletí. Podle průzkumů veřejného mínění členství v alianci odmítá 75 procent srbských občanů. Není třeba příliš zdůrazňovat, že kromě tradičního dobrého vztahu Srbů k Rusku, je příčinou despektu k Severoatlantické alianci její agresivní válka proti Srbsku v roce 1989 a podíl na amputaci Kosova a Metohije od Bělehradu. K takovému postoji veřejnosti musí přihlížet i takoví političtí normalizátoři jako Vučić a Dačić.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…