Jan Urbach: Američané se dopustili agrese, míní Lavrov

11.04.2017 14:39

Podle ruského ministerstva zahraničních věcí byl páteční americký útok na syrskou leteckou základnu agresí proti suverénnímu státu a porušením mezinárodního práva.

Jan Urbach: Američané se dopustili agrese, míní Lavrov
Foto: mid.ru
Popisek: Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov

Stanovisko bylo zveřejněno po telefonickém rozhovoru Sergeje Lavrova s jeho iránským protějškem Mohammadem Džavádem Zarífem. Raketový útok provedený na přímý příkaz Donalda Trumpa zabil nejméně šest lidí. 59 střel s plochou dráhou letu typu Tomahawk dopadlo na syrskou základnu Šajrát v provincii Homs. Washington tvrdí, že se zde nachází chemické zbraně, které byly použity v západosyrském městě Chán Šajchún v provincii Idlib. Pádné důkazy o vině režimu Bašára al-Asada ovšem neexistují, na rozdíl od řady pochybností.

Syrský ministr zahraničních vcí Walid Muallem např. upozornil, že první zprávy o chemickém útoku v provincii Idlib začaly přicházet několik hodin před tím, než syrské letectvo 4. března poprvé zaútočilo na muniční skladiště teroristické skupiny Fronta an-Nusra. Syrská vládní vojska nikdy nepoužívala, ani se nechytají používat, chemické zbraně proti civilním obyvatelům či proti teroristům, prohlásil ministr.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla