Jan Urbach: Američtí demokraté se vybarvují jako váleční jestřábi

23.06.2017 10:12

Skupina 23 demokratů ve výboru pro ozbrojené síly Sněmovny reprezentantů USA ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě, že předložila další návrh zákona o vojenském zadržování Ruska. Návrh zákona o „zesílení jednoty proti ruské agresi" předpokládá uložit Pentagonu povinnost vypracovat „plnohodnotnou strategii na čelení Rusku".

Jan Urbach: Američtí demokraté se vybarvují jako váleční jestřábi
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Mezi připomínkami na adresu Ruska se zmiňuje porušování dohody o zákazu raket středního doletu ze strany Ruska. Moskva tato obvinění odmítá. Autoři navrhují připravit plán sankcí proti Moskvě ve věci dohody zákazu raket středního doletu, neupřesňují ale, o jaké sankce se může jednat.

Autoři návrhu zákona požadují od Pentagonu vypracovat plán na umísťování vysoce přesných zbraní v Evropě, „aby bylo posíleno zadržování Ruska za pomoci obyčejných zbraní".

Agentura Sputnik, která informaci přinesla, uvádí požadavek demokratů na vypracování plánu boje s modernizací ozbrojených sil Ruska, včetně takových zvláštností, jako jsou bezpilotní prostředky, elektronické prostředky boje a přesné zbraně o velkém dosahu. Kromě toho je navrhováno zrychlit programy, které umožní ozbrojeným silám USA jednat i za podmínek rušení signálu GPS.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…