Jan Urbach: Bratislavské protivládní protesty umírají

19.07.2016 12:42

Páté shromáždění požadující odstoupení ministra vnitra Roberta Kaliňáka se dnes konalo v Bratislavě. Opoziční strany Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti a Svoboda a Solidarita ovšem přilákaly pouze asi pět stovek lidí. Tahákem se nestaly ani minule rozdávané párky, které ovšem tentokrát chyběly.

Jan Urbach: Bratislavské protivládní protesty umírají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bratislavský hrad

Nakonec se mítink stal shromážděním zabývajícím se řešením romské problematiky. Bývalý zplnomocněnec pro řešení této otázky Peter Pollák hovořilt o pomoci romským komunitám a o své práci ve funkci zmocněnce. Po něm vystoupila skupina Gipsy Daniel.

Organizátoři museli tribunu postavit na jiném místě, pro jimi vybrané totiž neměli povolení a hrozila jim pokuta až 33 tisíc eur. Nevyšla jim ani účast českého zpěváka Františka Nedvěda, který nepřijel ze „zdravotních důvodů“. Pořadatelé mu ostatně slibovali, že bude vystupovat na jiném podiu než politici, což nepochybně ani neplánovali.

V závěru demonstrace už lídr hnutí Obyčejní lidé Igor Matovič hovořil asi ke třem stům lidí. Ještě nedávno si opozice přitom dělala naději, že demonstrace přemění po vzoru Kyjeva v protivládní majdan.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …