Jan Urbach: CDU „uspěla“ v Dolním Sasku

13.09.2016 12:29

CDU kancléřky Angely Merkelové bude i po nedělních komunálních volbách v Dolním Sasku nejsilnější stranou v této spolkové zemi. Křesťanští demokraté sice získali o 2,6 procenta méně než před pěti lety, tedy 34,4 procenta, ale k prvenství to postačilo.

Jan Urbach: CDU „uspěla“ v Dolním Sasku
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

Sociální demokraté (SPD) zaostali za předchozím výsledkem o 3,7 procenta – hlas jim nyní dalo 31,2 procenta voličů. Na třetím místě je Svaz90/Zelení, podpora činila 10,9 procenta. Zklamaná je Alternativa pro Německo (AfD), která oproti očekáváním výsledku kolem 12 procent, jak také ukazovaly průzkumy, nakonec získala jen 7,8 procenta hlasů.

Na zemské úrovni vládne v Dolním Sasku koalice SPD a Zelených a CDU je v opozici. Koalice CDU a SPD vládla v hlavním spolkovém městě Hannoveru, nyní ale ztratila většinu. Pro CDU kancléřky Merkelové je nynější „úspěch“ malou náplastí na nedávný volební propadák v Meklenbursku-Předním Pomořansku, kde skončila až třetí za AfD. Připomeňme, že 18. září se konají komunální volby v Berlíně.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…