Jan Urbach: Čaputová může svými výroky poškozovat vztahy s jinými státy

21.07.2019 13:32

Předseda Národní rady Slovenské republiky Andrej Danko řekl v rozhovoru pro agenturu SITA, že prezidentka Zuzana Čaputová by neměla zasahovat do vnitřních záležitostí okolních států. „Některá vyjádření nás ústavních činitelů mohou poškodit vzájemné dvoustranné vztahy,“ řekl. Na nejbližším setkání se prý o tom bude snažit Čaputovou přesvědčit.

Jan Urbach: Čaputová může svými výroky poškozovat vztahy s jinými státy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová a prezident Česka Miloš Zeman

„Na tom nejbližším se budu snažit apelovat, že můžeme mít jiné názory na různá politická zřízení, ale když mně vystrašeně telefonuje ministryně zemědělství  Gabriela Matečná,  že probíhá certifikace vepřového masa do Číny a Slovensko má ve vzájemném obchodě  zápornou bilanci, myslím si, že individuální  hrdost  na útok na Čínskou lidovou republiku není na místě,“ prohlásil Danko. Zuzana Čaputová před několika dny hovořila s čínským ministrem zahraničních věcí Wang I a  kritizovala údajně zhoršující se situaci v oblasti lidských práv v Číně. Zmiňovaná ministryně Matečná již k tomu prohlásila, že je to cesta k zavírání dveří do Číny pro slovenské podnikatele. Připomeňme také, že Čaputová se kriticky vyjadřovala k vnitrostátním záležitostem Maďarska a Polska při návštěvách těchto států. Maďarský tisk o ní potom psal jako o „agentce Sorose“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty