Jan Urbach: Chán-Šajchún mohl být inscenovaný syrskou opozicí

20.05.2017 21:40

Není vyloučeno, že chemický útok 4. dubna v syrském Chán-Šajchúnu byl provokací protivládních sil.

Jan Urbach: Chán-Šajchún mohl být inscenovaný syrskou opozicí
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Sýrie, chemický útok

Centrum usmíření v Sýrii předložilo údaje o inscenacích natáčení „chemických útoků“. „Ve zprávě se přímo uvádí, že chemický útok byl inscenován, aby byla zdiskreditována vláda SAR vpředvečer rusko-americkýh kontaktů. Bývalý člen pseudohumanitární organizace „Bílé přilby" potvrdil, že cílem této provokace bylo vytvoření falešných důkazů o tom, že Damašek nesplnil závazky, týkající se zničení chemických zbraní, a použil je proti civilnímu obyvatelstvu Idlibu", řekla podle agentury Sputnik tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Maria Zacharovová.

Uvedla také, že v intrnetových médiích se objevily informace o tom, že video o záchraně obyvatel Chán-Šajchúnu bylo natáčeno čtyři dny filmovými skupinami Al Jazeera a Reuters. Takovéto manipulace nejsou ve světové politice něčím zcela výjimečným. Připomenout je možné třeba vystoupení ministra zahraničí USA Colina Powella v Radě bezpečnosti OSN jako důkazy, o tom, že Irák vlastní chemické zbraně, předložil fabrikované satelitní snímky. Taková zkušenost vede k nejistotě ohledně dnešních amerických tvrzení a možnosti „zpochybňovat“ i fotografie z. Chán-Šajchúnu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …