Jan Urbach: Čína vyčetla Washingtonu porušování lidských práv

13.03.2016 12:37

Čínský zástupce v Radě OSN pro lidská práva obvinil Washington z pokrytectví a páchání zločinů. Reagoval tak na čtvrteční kritiku údajného porušování lidských práv v Číně, kterou předložily Spojené státy a jedenáct dalších států. Čínský zástupce v Radě OSN pro lidská práva obvinil Washington z pokrytectví a páchání zločinů. Reagoval tak na čtvrteční kritiku údajného porušování lidských práv v Číně, kterou předložily Spojené státy a jedenáct dalších států.

Jan Urbach: Čína vyčetla Washingtonu porušování lidských práv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Diskusní seminář na téma Nová hedvábná stezka a Česká republika. Diskutující se se svými příspěvky zaměřili především na formy a možnosti spolupráce České republiky a Číny

"Spojené státy jsou nechvalně známé špatným zacházením s vězni v táboře na základně Guantánamo, nekontrolovaným používáním zbraní a rasismem, který je hluboce zakořeněným neduhem,“ uvedl čínský diplomat Fu Čchung.

Prohlásil dále, že Spojené státy provádění mimo své území v řadě států rozsáhlé odposlouchávání, jejich vojáci na cizích územích znásilňují a vraždí, dopouštějí se únosů a využívají tajné věznice. Včerejší dokument Washingtonu předložený americkým velvyslancem Keithem Harperem kritizuje porušování lidských práv v Číně. Mimo jiné se v něm mluví také o věznění právníků a občanských aktivistů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Volby jsou každý den

15:22 Ladislav Jakl: Volby jsou každý den

Naše životy jsou vymezeny, omezeny, dirigovány, usměrňovány, regulovány, hlídány, kontrolovány a v m…