Jan Urbach: Clintonová by měla skončit, škodí demokratům

14.09.2017 8:45

Šest z deseti Američanů soudí, že Hillary Clintonová by už měla odejít z politiky. Vyplývá to z průzkumu společnosti „Rasmussen Reports“, který se konal ve dnech 10. a 11. září na vzorku tisíce oprávněných amerických voličů, Statistická chyba činí tři procenta.

Jan Urbach: Clintonová by měla skončit, škodí demokratům
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Clintonová

Clintonová by měla odejít z politiky podle 61 procenta respondentů, což je o 6 procent více než po loňských prezidentských volbách.   Clintonová  dokonce podle  49 procent tázaných  škodí Demokratické straně. Jen 21 procent má opačný názor.  Vysoké je také procento těch, kteří si myslí, že  demokratická prezidentská kandidátka byla slabá, je to názor 44 procent účastníků průzkumu. Ze 44 procent na 40 klesl počet těch, kteří si myslí, že volební výsledek Clintonové zapříčinily vnější vlivy. Bez zajímavosti jistě není pokles takových hodnocení o 4 procenta. Clintonová nedávno vydla knihu, ve které se vypořádává s obdobím kandidatury na obyvatelku Bílého domu.   Ze svého neúspěchu často obviňuje Donalda Trumpa, stranického konkurenta Bernieho Sanderse a také   prezidenta  Ruska Vladimira Putina.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…