Jan Urbach: Eagleová do boje s Corbynem nepůjde

21.07.2016 16:41

Britská poslankyně a členka Labouristické strany Angela Eagleová včera vzdala boj o předsednickou funkci. Vyjádřila podporu Owenovi Smithovi, který prý má ve straně větší podporu a je schopný porazit nynějšího labouristického šéfa Jeremy Corbyna. Smith je tak zatím jediným protikandidátem.

Jan Urbach: Eagleová do boje s Corbynem nepůjde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

"Potřebujeme silnou a jednotnou Labouristickou stranu, abychom mohli být dobrou opozicí, svedli boj s konzervativní vládou a vyléčili naši zem,“ prohlásila Eagleová, která se po referendu o vystoupení Velké Británie z EU prohlásila kandidátkou na veden strany. Jeremy Corbyn od svého zvolení čelí tlaku labouristického establishmentu. Jako zásadový levicový politik je také černým svědomím většiny svých poslaneckých kolegů.

Zatímco ti podpořili politiku Tony Blaira vůči Iráku, Corbyn, který ji kritizoval, nyní dostal za pravdu zveřejněním zprávy vyšetřující komise. Odpůrci využili výsledky referenda o Brexitu a obviňují svého předsedu z laxnosti při prosazován setrvání v unii.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

14:56 Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

Prezident Petr Pavel o sobě v minulých dnech dal vědět. Nemám na mysli jeho jakousi nehodu na motorc…