Jan Urbach: Fillon versus Juppe – šest ku čtyřem

28.11.2016 13:36

Exit-poll ukazují na vítězství Francoisa Fillona ve druhém kole primárek francouzské pravice - uvedla to France24. Znamená to, že právě on se příští rok bude ucházet o post francouzského prezidenta. Fillon podle všeho získal 60 procent hlasů a jeho protikandidát Alain Juppe 40 procent.

Jan Urbach: Fillon versus Juppe – šest ku čtyřem
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Francois Fillon

Socialisté do voleb postaví současného prezidenta Francoise Hollanda, který ovšem vzhledem k minimální popularitě prakticky ve volbách nemá šanci. Naopak stálé rozpaky budí u centro-pravice a socialistů budit Marine Le Pen.

Pravděpodobně vyhraje první kolo prezidentských voleb a ve druhém bude snaha spojit všechny síly okolo jejího protikandidáta a zabránit jejímu zvolení. Jsou zde ovšem dvě otázky: Nezíská Le Penová hlasy stoupenců Nicolase Sarkozyho, který v této chvíli podpořil Fillona? Velmi váhat jistě bude také část levice, která masově demonstrovala proti socialistické vládě a vedení socialistů pro ni není příliš důvěryhodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla