Jan Urbach: Francois Fillon vede, Marine Le Pen dotahuje

06.01.2017 12:29

Podle průzkumu analytického střediska pro výzkum společenských a komerčních trendů Elabe pro deník "Les Echos".získá v prvním kole francouzských prezidentských voleb na konci dubna kandidát Republikánů. Francois Fillon 28 procent hlasů. Na druhém místě je šéfka Národní fronty Marine Le Pen - má získat 22 až 24 procenta, přičemž odstup mezi dvěma hlavními kandidáty se zmenšuje.

Jan Urbach: Francois Fillon vede, Marine Le Pen dotahuje
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Le Pen, Fillon, volby

Podpora centristy a bývalého ministra hospodářství Emmanuela Macrona se pohybuje mezi od 16 do 22 procenta. Macronův výsledek ovlivní možná účast centristické konkurence v osobě Francoise Bayrouna a také výsledek socialitických primárek. Právě dnes byly zveřejněny jejich prognózy společnosti Harris Interactive.

Plyne z nich, že 22. Ledna zvítězí bývalý premiér Manuel Valls, který získá 43 procent hlasů. Druhé místo podle průzkumu obsadí bývalý ministr hospodářství Arnaud Montebourg (25 procent), na třetím místě bude pravděpodobně bývalý ministr školství Benoit Hamon (22 procent). Agentury předpokládají, že z druhého kola Fillon versus Le Pen zamíří do Elysejského paláce kandidát Republikánů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…