Jan Urbach: Francouzská levice bez šance na prezidenta

16.09.2016 13:03

Nejen stávající socialistický prezident Francie Francois Hollande v případě opětovné kandidatury odpadne již v prvním kole prezidentských voleb v dubnu a květnu 2017. Stejně dopadne i každý jiný kandidát levice. Druhé kolo dá nabídku pravicového a krajně pravicového kandidáta.Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu střediska BVA.

Jan Urbach: Francouzská levice bez šance na prezidenta
Foto: archív autora
Popisek: Hollande

Ve všech variantách bude F. Hollande poražen nejen kandidáty pravice, ale také bývalým ministrem hospodářství v socialistické vládě Emmanuelem Macronem a získá přibližně stejnou podporu jako levicový Jean-Luc Melenchon. Do druhého kola se podle všech scénářů dostane šéfka Národní fronty Marine Le Pen a některý z pravicových kandidátů - Alain Juppe, Nicolas Sarkozy nebo Bruno Le Maire.

Zatímco v prvním kole by měla Marine Le Pen získat 28-33 procent hlasů, prognóza pro Hollanda je mezi 9-13 procenty. Kdo z francouzských politiků se bude ucházet o prezidentský úřad není zatím zcela jasné. Hollande sám má rozhodnutí oznámit v prosinci. Socialisté tragicky promrhali možnosti, které jim dávala vláda opírající se o většinu v Národním shromáždění i Senátu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …