Jan Urbach: Hollande je pro Unii více rychlostí. Jinak prý Evropa exploduje

08.03.2017 15:14

Francouzský prezident Francois Hollande v rozhovoru pro významné evropské deníky řekl, že Evropská unie s 27 členy nemůže být jednolitým celkem. Podle jeho soudu myšlenka unie více rychlostí je dnes na místě, ačkoliv minulosti narážela na odpor. „Jinak Evropa exploduje,“ řekl Hollande.

Jan Urbach: Hollande je pro Unii více rychlostí. Jinak prý Evropa exploduje
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Francois Hollande

Socialistický prezident Hollande v rozhovoru uvedl, že existuje hrozba, že vítězem voleb 23. dubna a 7. května se může stát Marine Le Pen. S jistou mírou optimismu ale říká, že Francie si je vědoma, že volby neurčí jen osud Francie, ale také Evropské unie. Dosluhující šéf Elysejského paláce, který se s ohledem na svoji nepopularitu ani neuchází o znovuzvolení, se v rozhovoru kriticky vyjadřovl směrem k Rusku.

Moskvu obvinil, že se všemi prostředky snaží ovlivňovat veřejné mínění v Evropě. Hovořil o stejných postupech jako v dobách Sovětského svazu, byť ideologie je jiná a navíc jsou používané moderní technologie.

Také ve Francii nyní zaznívají velmi módní úvahy o ovlivňování voleb ruskými zájmy. Například Emmanuel Macron vidí za zveřejněním jeho údajných homosexuálních vazeb ruskou dezinformaci. Rozhovor byl poskytnut před minisummitem lídrů Francie, Německa, Španělska a Itálie ve Versailles.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…