Jan Urbach: Jestliže Kyjev vyhraje, budou etnické čistky

17.06.2017 20:59

Poradce ukrajinského ministera zahraničí Zorjan Škirjak prohlásil, že Kyjev určitě „osvobodí“ v současnosti nekontrolovaná území v Donbasu. Poté prý území bude příslušnými orgány „čištěno“.

Jan Urbach: Jestliže Kyjev vyhraje, budou etnické čistky
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Příslušníci batalionu Azov navazují na temnou tradici kolaborantů s nacismem, kteří Ukrajinu čistili od Židů, Rusů, Poláků a dalších národů, včetně Čechů.

„Určitě toto území osvobodíme a určitě se budou konat čistky. O tom nemusíme pochybovat," řekl Škirjak včera večer v ukrajinské televizi „5 kanál“. Cituje ho web této televize. Otázka urovnání v Donbasu se projednává zejména na minských schůzkách kontaktní skupiny, která přijala od září 2014 tři dokumenty upravující kroky k deeskalaci konfliktu.

Ale i po uzavření dohod o příměří pokračují mezi stranami konfliktu přestřelky. Ukrajinské vedení v dubnu 2014 zahájilo vojenskou operaci proti Luhanské lidové republice a Doněcké lidové republice, které vyhlásily nezávislost po státním převratu na Ukrajině v únoru 2014 a zahájení avanturistické politiky Kyjeva proti ruské menšině. Podle posledních údajů OSN se oběťmi konfliktu stalo okolo 10 tisíc lidí.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …