Jan Urbach: Katalánsko zahájilo kampaň před referendem o nezávislosti

18.09.2017 7:33

Navzdory odmítavému stanovisku vlády v Madridu byla v Katalánsku zahájena kampaň před referendem o nezávislosti. Referendum vyhlásili katalánští poslanci na 1. října.

Jan Urbach: Katalánsko zahájilo kampaň před referendem o nezávislosti
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

Někteří soudí, že 1. října nebudeme hlasovat. Co si vlastně myslí o nás Kataláncích? My v Katalánsku jsme demokraty,“ řekl katalánský premiér. Carles Puigdemont na shromáždění v aréně přístavním městě Tarragona. Kampaň ovšem bude zcela jednostranná, protože politici v Madrihu i katalánská opozice odmítají referendum a kampaně se nezúčastní. Konání referenda již pozastavil ústavní soud. Podobně se postavil k zákonům přijatým katalánskými poslanci, které by se měly stát dočasnou ústavou Katalánska. Madridská vláda chce konání plebiscitu zabránit i za cenu represí a vyhrožuje trestním postihem všem podílejícím se na přípravě a konání referenda. Na „kobereček“ si již pozvala více než sedm stovek katalánských starostů.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …