Jan Urbach: Kolínský pochod muslimů proti terorismu? Krach!

18.06.2017 9:34

Asi pět set muslimů přišlo na pochod proti terorismu v Kolíně nad Rýnem. Organizátoři přitom předpokládali účast více než deset tisíc lidí. V Německu žije více než pět milionů muslimů.

Jan Urbach: Kolínský pochod muslimů proti terorismu? Krach!
Foto: Archiv
Popisek: Muslimský uprchlík, ilustrační foto

Televizní stanice WDR sídlící v Kolíně informovala o vyjádření iniciátorky pochodu a vědecké pracovnice v oblasti islámu Lamya Kaddorové, podle níž je neúčast v případě mírového pochodu velkou chybou. Ve výzvě k účasti organizátoři psali, že odpor proti teroristům a fanatikům je zvláštní povinností muslimů. „Naše víra je zneužívána špiněna, a urážena, uvedla na adresu teroristů Kaddorová.

Ubezpečovala, že většina muslimů odmítá terorismus stejně, jako všichni jiní lidé. Myšlenka pochodu měla širokou podporu politických stran, církví, odborů a dalších organizací. Rozhořčení vyvalovala DITIB (v Německu působící a z Turecka řízená turecko-islámská organizace), která odmítla zapojení v termínu 22. dne ramadánu a s tím, že účast překračuje fyzické možnosti muslimů, kteří od rána drží půst.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …