Jan Urbach: Letecké bombardování konvoje? Nepotvrzeno

26.09.2016 7:35

Berlín nemá k dispozici potvrzenou informaci o tom, kdo je zodpovědný za útok na humanitární konvoj v Sýrii. Prohlásila to zástupkyně mluvčího německé vlády Ulrike Demmerová.

Jan Urbach: Letecké bombardování konvoje? Nepotvrzeno
Foto: Archiv vydavatele
Popisek: Hořící kamion

Německo podle jejího vyjádření citovaného agenturou Sputnik nemá k dispozici žádné údaje, které by potvrdily fakt bombardování humanitárního konvoje OSN. „Vláda nemá vlastní ověřené údaje o tom, kdo je zodpovědný za to, co se odehrálo," řekla. Nepoužila termín „bombardování", když hovořila o tom, co se stalo. Použila slovo „útok", informuje zpravodajská televize RT. USA už dřív obvinily z útoku na humanitární konvoj OSN syrské ozbrojené síly nebo Rusko.

Podle mínění Washingtonu byl útok podniknut ze vzduchu a udělat to mohly pouze tyto dvě země“. Ruské ministerstvo obrany naopak prohlásilo, že ruské letectvo v pásmu incidentu žádné lety nekonalo a předložilo svou verzi. O leteckém útoku na konvoj se přestalo hovořit i v materiálech OSN.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…