Jan Urbach: Maďaři jsou proti sankcím

02.02.2017 15:14

Protiruské unijní sankce jsou nesprávné, soudí 47 procent Maďarů, kteří odpovídali tazatelům průzkumu střediska Nezoepont ve dnech 20 – 23. ledna. Opačný názor vyjádřilo 33 procent účastníků. Průzkum byl prováděn na objednávku deníku „Magyar Idoek”.

Jan Urbach: Maďaři jsou proti sankcím
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Za spíše nesprávné označili stoupenci strany Fidesz Viktora Orbána a koaličního partnera Křesťansko-demokratické lidové strany – 58 procent a voliči levice – 51 procent. V případě strany Jobbik jsou pohledy vyrovnané, každá z opcí získala 47 procent. Naopak za správný unijní postup považují maďarští liberálové – 51 procent a 39 procent je považuje za nesprávné.

Ve skupině 39 procent tázaných bez uvedení preferované strany 36 procent sankce bere pozitivně a 40 procent je považuje za spíše nesprávné. Jasná většina – 63 procent – Maďarů považuje za výhodné, že ve čtvrtek do Budapešti přijede ruský prezident Vladimir Putin, opačného názoru je 20 procent respondentů. Připomeňme, že maďarská vláda se vyslovuje pro zrušení protiruských sankcí Bruselu a např. ministr zahraničních věcí Peter Szijjarto minulý týden řekl, že sankce nejsou účinné a musí být zrušeny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…