Jan Urbach: Maďarsko je solidární s Polskem

22.07.2017 19:35

„Maďarsko je solidární s Polskem,“ řekl maďarský ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó v souvislosti s nynější kritikou Polska a plánovanými kroky Evropské komise.

Jan Urbach: Maďarsko je solidární s Polskem
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

„Stojíme po boku Polska a vyzýváme Evropskou komisi, aby nepřekračovala své pravomoci a nepokoušel se konat jako politický orgán, protože tím je v Evropské unii Evropská ráda, čili orgán skládající se z šéfů států a vlád unijních států, ne ale Evropská komise,“ prohlásil Szijjártó. Evropská komise ve středu oznámila, že zahájí v souvislosti se změnami soudnictví v Polsku s Varšavou proceduru předpokládající sankce. Podle ministra zahraničí Evropská komise rozpoutává hon na několik států střední Evropa, které otevřeně hovoří a vyzváních, která stojí před Evropou a byly schopné na ně jasně odpovědět. Szijjarto v té souvislosti hovoří o zasahování Bruselu do vnitřních věcí členských států. Evropská komise má podle Petéra Szijjárta dbát o dodržování dohod a nikoli vyhlašovat politické deklarace. Akce Evropské komise je podle něho v rozporu s unijními předpisy a základními evropskými hodnotami. Budapešť je prý udivena novou etapou honu na některé členské státy. Maďarský premiér Viktor Orbán ve čtvrtek ráno také zaslal polské kolegyni Beatě Szydlo dopis, ve kterém ji ujistil o „přátelství a solidaritě Maďarska“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…