Jan Urbach: Maďarsko přijalo zákon proti Sorosově říši

14.06.2017 10:12

Maďarští poslanci včera schválili Bruselem kritizovaný zákon o mimovládních organizacích. Organizace budou muset uvádět, že jsou financovány ze zahraničí. V případě příjmu více než 24 tisíc euro budou muset být registrovány jako organizace se zahraničním financováním a budou označovány jako zahraniční agenti. V případě porušení těchto předpisů jim bude hrozit rozpuštění.

Jan Urbach: Maďarsko přijalo zákon proti Sorosově říši
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: George Soros

Místopředsedy vládní strany Fidesz Szilárd Németh v diskusích o přijetí zákona několikrát uvedl, že mimovládní organizace soustavně útočí na vládu Viktora Orbána. „Úkolem falešných občanských oganizací zapojených do říše G. Sorose je vnutit národním vládám globální velkokapitál a míchat se do politiky.

Tyto organizace je třeba potlačit a vyhdit,“ řekl podle agentury MTI Németh. Viktor Orbán říká, že kromě zvýšení transparentnosti přispěje zákon v boji proti praní špinavých peněz a a financování teroristických uskupení. Pro zákon hlasovalo 130 poslanců, proti bylo 44 a zdrželo se 24.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …