Jan Urbach: Maďarsko prý zachránilo Evropu

30.09.2016 13:36

"Kdybychom nesplnili své závazky, Evropa by již zkrachovala. Kapitulace by byla nevyhnutelná,“ řekl maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru, který dnes publikoval týdeník „Lokal“. Odpověděl tak na otázku, kde by dnes byla Evropa, kdyby se Maďarsko nepostavilo politice otevřených dveří. Podle Orbána budou zásluhy Maďarska zapsány v učebnicích dějepisu.

Jan Urbach: Maďarsko prý zachránilo Evropu
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

V souvislosti s nadcházejícím referendem o otázce relokace migrantů na základě povinných kvót stanovených Bruselem V. Orbán zdůraznil , že se v něm hraje o budoucnost Maďarska a Evropy vůbec. „Buď zachováme naši vlast a Evropu takovými jaké milujeme, nebo je ztratíme,“ prohlásil a dodal, že „jiní v ní budou většinou a budou ji přetvářet ke svému obrazu“. Podle premiéra Orbána je nucení nebo navádění lidí k životu v jiném státě, kde zažívají stálé rozčarování, nelidským jednáním. „Dav podvedených migrantů je stálým zdrojem konfliktů.

Nehovoříc o tom, že z navztekaných mladých lidí jsou rekrutováni teroristé,“ uvedl na stránkách týdeníku Lokal. Odmítl také názor, že nynější „stěhování národů“ se nedá zastavit, je jen nutné rozmístit miliony migrantů. „My to považujeme za nihilismus,“ řekl Orbán a vyzval k ochraně evropských hranic, ale také k pomoci tam, kde je potřebná, místo jeho přenášení problémů do Evropy. V neděli se v Maďarsku koná referendum, ve kterém občané budou odpovídat na otázku“ „Jste pro, aby Evropská unie i bez souhlasu maďarského parlamentu mohla určit povinné přesídlení nemaďarských občanů do Maďarska?“. Podle dosavadních průzkumů je téměř jisté, že Maďaři takovou možnost Bruselu odmítnou.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla