Jan Urbach: Martin Schulz volby nevyhraje

28.02.2017 14:05

Poslední průzkum volebních preferencí „SonntagsTrend“ přinesl zcela vyrovnanou pozici mezi sociálními demokraty a jejich kandidátem na spolkového kancléře Martinem Schulzem a křesťanským blokem CDU/CSU Angely Merkelové. Oba soupeři dostali po 32 procentech podpory, přičemž CDU/CSU se udrželo na svém a SPD o jeden procentní bod poklesla. Odvrátil se tak poprvé pozitivní trend, který přinesl výběr Schulze na kancléřského kandidáta.

Jan Urbach: Martin Schulz volby nevyhraje
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

Většina dotazovaných v průzkumu institutu Emnid pro list "Bild am Sonntag" nepředpokládá, že Martin Schulz zářijové volby do Spolkového sněmu vyhraje a nahradí Angelu Merkelovou. Takový názor má 50 procent respondentů, jen 36 procent je přesvědčených o vítězství kandidáta sociálních demokratů.

Bez zajímavosti také není hodnocení 57 procent účastníků průzkumu, že M. Schulz je „nevěrohodný“, zatímco 36 procent říká opak. Připomeňme, že také průzkum "WahlTrend" pro "Spiegel Online" v tomto týdnu ukázal na vyrovnané pozice sociálních demokratů a CDU/CSU. Rozdíl je pouze v tom, že SPD pozici udržela a křesťanský blok na podpoře voličů získal.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …