Jan Urbach: Merkelová obdarovala britské tajné služby

19.04.2017 14:40

Německá kancléřka Angela Merkelová předala britským tajným službám složku materiálů na prezidenta RF Vladimíra Putina, shromážděných německou rozvědkou. Informuje o tom časopis „Focus“.

Jan Urbach: Merkelová obdarovala britské tajné služby
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Časopis se odvolává na své zdroje v německých tajných službách a tvrdí, že v říjnu 2015 Merkelová navštívila oficiální předměstskou rezidenci britského premiéra Davida Camerona. Tam se setkala s vedením britské rozvědky a kontrarozvědky, MI6 a MI5 — Alexem Youngerem a Andrew Parkerem. Během rozhovoru upozornili Merkelovou na možné teroristické útoky v Německu.

Ta jim na oplátku předala složku na ruského prezidenta Vladimíra Putina a materiály o situaci v Krymu. Agentura Sputnik, která Focus cituje, uvádí, že Merkelová oficiálně neinformovala o své cestě vedení německých tajných služeb, což vyvolalo nespokojenost pracovníků Federální výzvědné služby a Federální služby ochrany Ústavy SRN. Kromě toho, podle údajů Focusu, Merkelová neinformovala německou rozvědku a kontrarozvědku ani o tom, že předala informace Britům.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …