Jan Urbach: Mezinárodní brigáda prý na Donbas nepotáhne

11.10.2016 11:15

Již před devíti roky bylo rozhodnuto o vytvoření společné polsko-litevské-ukrajinské brigády. Polský list „Rzeczpospolita“ dnes píše, že brigáda dosáhla připravenosti účastnit se na mírových misích.

Jan Urbach: Mezinárodní brigáda prý na Donbas nepotáhne
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Litevská armáda

Na počátku prosince by se mělo na cvičišti Nowa Dęba v polském Podkarpatském vojvodství uskutečnit velitelské cvičení polských, litevských a ukrajinských vojáků. Mají to být tzv. certifikační cvičení a po jejich ukončení by mělo velení dosáhnout stavu bojové připravenosti.

Jak píše redaktor Rzeczpospolitej Marek Kozubal, brigáda se bude účastnit misí OSN, EU nebo NATO. Zatím prý není uvažováno, že by byla vslána do oblasti Donbasu. Podle jednoho ze štábních důstojníků to plyne z prostého důvodu, že do oblasti konfliktu se běžně neposílá armáda jedné ze stran konfliktu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…