Jan Urbach: Migranti opět v Calais

31.01.2017 16:53

Státní orgány i humanitární organizace potvrzují zprávy sdělovacích prostředků, že do pístavního města Calais se opět vrací migranti. V současnosti jich tam mají být „stovky“.

Jan Urbach: Migranti opět v Calais
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V calaiské džungli

Podobně jako v minulosti jim sloužila tzv. džungle, zlikvidovaná v září, také nyní budují stanové utečenecké městečko. V rozhodující míře prý jde o mladé lidi, v mnohých případech dokonce nezletilce. Jejich cílem je dostat se všemi možnými způsoby na druhou stranu kanálu La Manche, do Velké Británie, protože ve Francii jsou prý nespokojeni. Je jim prý zřejmé, že legální cestou je to v současnosti nemožné.

Migranti proto otevřeně hovoří o nelegální cestě. Připomeňme, že v minulosti docházelo k pokusům proniknout do Velké Británie tunelem, obsazením trajektů nebo přepadáním kamionů. Pro místní obyvatelstvo je po minulých zkušenostech opakování loňské situace „černou můrou“. O víkendu o nové koncentraci migrantů v Calais jednaly humanitární organizace s vládními činiteli.

 

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …