Jan Urbach: Migranti pochodují z Bělehradu na maďarskou hranici

24.07.2016 7:34

Asi tři stovky migrantů se v pátek vydaly na pěší pochod z Bělehradu na srbsko-maďarskou hranici. Pochodu se účastní zejména muži, kteří také nesou transparenty, na kterých žádají otevření cesty do západní Evropy a odstranění hraničního plotu.

Jan Urbach: Migranti pochodují z Bělehradu na maďarskou hranici
Foto: Balazs Beli
Popisek: Migranti na maďarsko-chorvatské hranici

Migranty převážně z Afghánistánu, Pákistánu a Iránu doprovází autohlídky srbské policie. Pochod nese způsobuje problémy v dopravě na asi 200 kilometrů dlouhé trase. Maďarsku se podařilo zastavit vlnu stovek tisíc migrantů, která přes jeho území celý loňský rok procházela do Rakouska a následně Německa. V současnosti na své území vpouští denně asi 30 migrantů, převážně rodin s dětmi. V Srbsku tak pobývá kolem 3000 migrantů, kteří doufají v proražení hranice. Bělehrad tvrdí, že není schopný tento počet zvládnout. Část z nich přebývá v provizorních táborech u hranic, další obsadili jeden z bělehradských parků. Ačkoli je Srbsko považováno za bezpečný stát, migranti nežádají o azyl. Stejně jako loni totiž nejde nejčastěji o bezpečnost, ale o sociální postavení, které například nabízí Německo a některé další země.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty