Jan Urbach: Migranti podvodně vylákali sociální dávky

09.01.2017 13:03

Německý federální ministr rozvojové pomoci Gerd Müller (CSU) požaduje opakovanou kontrolu a nezpochybnitelnou biometrickou registraci všech migrantů, kteří přijeli do Německa v posledních dvou letech. Takový krok odůvodňuje vedle teroristického ohrožení také podezřením, že došlo v souvislosti s vyplácením sociálních dávek k podvodům.

Jan Urbach: Migranti podvodně vylákali sociální dávky
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Gerd Muller

„Německá společnost má právo, aby byla provedena precizní registrace a standardní kontrola všech uprchlíků, kteří přišli do Německa v posledních dvou letech. Každý Němec má osobní doklad a pas. Můžeme to požadovat od všech migrantů. Všechno ostatní by byla kapitulace státu,“ řekl politik v rozhovoru s novináři Redaktionsnetzwerk Deutschland. Müller připomenul, že jen při kontrole v Brunšviku bylo odhaleno 300 případů, kdy se migranti registrovali vícekrát. Připomenut byl také atentátník z Berlína Anis Amri, který se při kontaktech s úřady prokazoval čtrnácti identitami. „Je možné očekávat, že v celém Německu jsou desítky tisíc takových případů, a že tímto způsobem jsou neoprávněně čerpány z rozpočtu na sociální pomoc miliony,“ říká Gerd Müller.

Ministerstvo vnitra však tvrdí, že u všech migrantů byly biometrické údaje porovnávány s databázemi Federálního kriminálního úřadu a Úřadu na ochranu ústavy a všechny osoby, které jsou v kontaktu s německými úřady jsou prý registrované. Není však vyloučeno, že v zemi jsou lidé, kteří nepožádali o azyl nebo sociální dávky a tito migranti se pohybují mimo registraci. Zkušenost s Amrim, který se díky svým identitám mohl pohybovat nejen po Německu, ale i v jiných zemích Evropy, o německé preciznosti tak jednoznačně nesvědčí.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…