Jan Urbach: Mimořádné vyšetřování rozmístění amerických raket

31.05.2017 11:12

Nový jihokorejský prezident Mun Če-in nařídil mimořádné vyšetřování nepovoleného dovozu čtyř kompletů amerického protiraketového systému THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) do země.

Jan Urbach: Mimořádné vyšetřování rozmístění amerických raket
Foto: wikimedia.org
Popisek: Jihokorejský Soul

Prezident v průběhu telefonického rozhovoru s ministrem obrany Han Min-kuovou uvedl, podle tiskového odboru prezidentské kanceláře, že dovoz byl neoprávněný. Loni v létě Jižní Korea povolila Američanům, aby dovezli dva systémy THAAD, ti ale svévolně dovezli ještě další čtyři.

Nedávno Mun Če-in prohlásil, že jeho země by měla rozmístění systému THAAD ještě zvážit. Jeho přínos prý neospravedlňuje zhoršení vztahů s KLDR a Čínou. Proti přítomnosti amerických raketových systémů protestují také občané zemědělské oblasti Songdžu, kteří se obávají možných dopadů na zdraví a životní prostředí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …