Jan Urbach: Návrat do Turecka za 100 tisíc euro

09.09.2016 12:38

Více než polovina migrantů z Turecka, která se nachází na území Rakouska, přemýšlí o návratu. Více než 40 procent tureckých migrantů by odešlo na základě finanční pobídky. Průzkum uskutečnila Unie evropských tureckých demokratů, považovaní za blízkou prezidentovi Recepu Erdoganovi.

Jan Urbach: Návrat do Turecka za 100 tisíc euro
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

List "Die Presse" píše, že průzkumu se účastnilo 1270 Turků pobývajících v Rakousku. Dotazováni byli na pociťované vazby s rodnou zemí a situaci, která by je vedla k návratu. 84,5 procenta pociťuje frustraci z t rostoucí rakouské islamofobie, 42,7 procenta natolik, že nadále nechce v Rakousku žít. 53,5 procenta dotazovaných prohlásilo, že pokud by měli šanci by Rakousko opustili a 39,8 procenta by takový krok učinilo v případě finanční pobídky. 43,8 procenta z nich by vidělo jako přiměřenu částku 100 tisíc euro.

Vztahy mezi oběma zeměmi se výrazně zhoršily po údajném pokusu o státní převrat v Turecku v červenci t.r. Rakousko je významným kritikem následné represivní politiky Erdoganova režimu. Vídeň také soudí, že za současné situace by měla Evropská unie s Tureckem přerušit přístupové rozhovory. Naopak turečtí politici hovoří o Vídni jako centru evropské islamofobie.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…