Jan Urbach: Německé město darovalo pozemky na mešity

23.06.2016 15:14

Německé město Monheim am Rhein ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko převede na dvě muslimské společnosti pozemky na vybudování dvou mešit, informuje list „Die Welt”.

Jan Urbach: Německé město darovalo pozemky na mešity
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Mešita Kul Sharif

Starosta města Daniel Zimmermann uvedl, že oba pozemky mají hodnotu 850 tisíc euro, ale muslimové je získávají zdarma. Podmínkou je, že mešity nebudou vyšší než 20 metrů. Kromě toho není možné pozemky dále prodat, nesmí na pozemky vpustit imámy šířící extrémismus. Není však zřejmé, jak bude prováděna kontrola plnění této podmínky. Smyslem darování pozemků je prý snaha o nový způsob integrace muslimské společnosti a snaha oddělit ji od vlivů společností propagujících etrémismus a nejkonzervativnější větve islámu zejména ze Saudské Arábie.

V prosinci loňského roku vicekancléř Sigmar Gabriel (SPD) vyzval Saúdskou Arábii, aby přestala podporovat náboženské radikály. Rijád financuje mešity, které jsou zdrojem nebezpečných islamistů, po celém světě. Berlínu nabídl, že v Německu vybuduje 200 mešit. Německá vláda přitom před vyjádřením Gabriela kritizovala Spolkovou zpravodajskou službu (BND) za její varování ohledně destabilizační role Saúdské Arábie v arabském světě, uvedla k vyjádření předsedy SPD v listu „Bild am Sonntag“ agentura DPA.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…