Jan Urbach: Německo posilňuje ochranu hranice se Švýcarskem

22.08.2016 10:12

Německo posilňuje s ohledem na rostoucí počet migrantů ze Švýcarska kontroly na společné hranici. Dnes to napsal švýcarský list "Neue Zürcher Zeitung". Němci poslali na hranici dodatečných 90 příslušníků pohraniční policie a 40 příslušníků pořádkové policie.

Jan Urbach: Německo posilňuje ochranu hranice se Švýcarskem
Foto: archív autora
Popisek: ilustrační foto

Od počátku roku překročilo hranici mezi Švýcarskem a Německem podle švýcarských zdrojů 3385 migrantů. Oproti roku 2015 je to o 40 procent více. Zvýšení počtu nelegálních migrantů na této trase potvrdilo i ministerstvo vnitra v Berlíně.

Denně prý dochází asi k padesáti pokusům o narušení hranice. Podle německých orgánů to í má spojitost s uzavřením trasy přes Balkán, kterou v minulosti přicházelo nejvíce osob z Blízkého východu. Neue Zürcher Zeitung spekuluje, že ke zvýšení počtu migrantů ilegálně putujících ze Švýcarska do Německa přispívá fakt, že migranti z Itálie jsou umísťováni do uprchlických středisek poblíž hranice s Německem. Do konce července z těchto zařízení „zmizelo“ 4,8 tisíce lidí. Většina z nich téměř jistě pronikla do Německa.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…