Jan Urbach: Obama podvracel režim al-Asada již od roku 2011

24.12.2015 19:33

Americký list „The Wall Street Journal“ píše o podvratných snahách americké administrativy o svržení prezidenta Bašára al-Asada. Podle hodnocení listu, který jako zdroj v textu uvádí bývalé a nynější americké úředníky, takové úsilí zkrachovalo.

Jan Urbach: Obama podvracel režim al-Asada již od roku 2011
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Na samém počátku hledal Washington „trhliny v režimu," jež by mohly být využity k vojenskému převratu proti Al-Asadovi. Americké tajné služby sestavily seznam armádních příslušníků, kteří by se případně teoreticky mohli postavit do čela boje o nastolení nového režimu. „Trhlin“ mezi důstojníky ale nebylo mnoho, uvedl zdroj z administrativy prezidenta.

„V roce 2011 spočívala politika Bílého domu v tom, aby se v Sýrii uskutečnily politické změny s pomocí nalezení trhlin v režimu a navržení stimulů lidem, kteří by se vzdali al-Asada," sdělil listu jeden z bývalých zaměstnanců administrativy prezidenta USA. Není bez zajímavosti, že v této době, kdy Barack Obama vedl proti syrskému prezidentovi podvratné akce, al-Asad se pokoušel spojit s americkou administrativou a jednat o spolupráci USA a syrské vlády v boji s terorismem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…