Jan Urbach: Orbán je bezkonkurenčně nejpopulárnější

28.01.2017 9:34

Podle průzkumu Institutu Nezoepont je nynější maďarský předseda vldy Vikor Orbán nejpopulárnějším kandidátem na tnto post po volbách v roce 2018. Jeho popularita jednoznačně převyšuje rating ostatních kandidátů.

Jan Urbach: Orbán je bezkonkurenčně nejpopulárnější
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Jen 8 procent hlasů respondentů získal v průzkumu šéf pravicové strany Jobbik Gábor Vona., kandidát Maďarské socialistické strany, starosta města Segedín, který dostal jako stranický úkol „svržení Orbánova režimu, vykázal v průzkumu 7 procent.

Na dalších místech jsou bývalý socialistický premiér a dnes lídr liberální Demokratické koalice Ferenc Gyurcsany (5 procent), spolupředsedkyně strany Politika může být jiná Bernadetta Szél (3 procenta) a šéf Maďarské liberální strany Gábor Fodor (2 procenta). Všichni ostatní kandidáti v součtu nedosahují výsledku Viktora Orbána. Současného premiéra by si vybralo 37 procent Maďarů. Průzkum proběhl ve dnech 20-23. ledna t.r. na vzorku 1000 osob. Statistická chyba se pohybuje na 3 procentech.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…