Jan Urbach: Orbán mluví o plotech a policistech se zbraněmi

27.08.2016 20:59

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pravidelném pátečním rozhlasovém vystoupení odmítl přijetí migrantů z Rakouska. O tom nemůže být ani řeč, řekl.

Jan Urbach: Orbán mluví o plotech a policistech se zbraněmi
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Podle Orbána by si místo podobných úvah si mělo Rakousko odpovědět na otázku, kde postaví plot chránící před ilegální migrací. Údajně už rakouským představitelům poradil maďasko-srbskou hranici, na jejíž ochraně se ostatně již podílejí také policisté z Rakouska. Podobně připomenul hranici mezi Maďarskem a Chorvatskem. Podle Orbánova názoru je společně třeba zabezpečit hranice mezi Srbskem a Makedonií, resp.

Makedonií a Řeckem. Ochrana vnějších hranic unie je prioritní, prohlásil ve svém vystoupení. V tomto smyslu jsou rakouské úvahy o plotu na hranici nadbytečné. Ochranu hranice prý nejde zabezpečit květinami a plyšáky, ale hraničními ploty a přítomností policistů a vojáků se zbraněmi. Viktor Orbán kromě jiného prohlásil, že v současnosti se na maďarské území bez kontroly nedostane „ani ptáček“. Přesto Maďaři hodlají postavit další hraniční plot, který by byl oproti současnému ještě odolnější a odolal případné nové vlně migrantů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…