Jan Urbach: Papež František zklamal liberály

04.08.2016 14:12

Včera Vatikán zveřejnil zápis ze setkání papeže Františka s polskými biskupy, které se uskutečnilo v průběhu návštěvy papeže v Krakově na Světových dnech mládeže. Tento oficiální dokument dává jiný obraz papežových slov, než jak je líčila liberální média. Týká se to nejen otázky uprchlíků, ale i ideologie gender.

Jan Urbach: Papež František zklamal liberály
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

K problému uprchlíků František řekl, že třeba být připraveni na jejich přijetí, mít otevřené srdce. Neznamená to ale okamžité a bezpodmínečné přijetí všech. Ne všechny státy jsou stejné, ne všechny mají stejné možnosti, uvedl František. Není možné dát univerzální odpověď, protože pohostinnost záleží od situace v každé zemi, ale také její kultury. Ale je možné samozřejmě udělat mnoho věcí, například se každý týden modlit za ty, kteří zvoní u dveří Evropy a nemohou vejít, dodal papež.

Hlava římsko-katolické církve dále upozornila, že v Evropě, Americe, Latinské Americe, v Africe a některých asijských zemích existuje skutečná ideologická kolonizace. „Jednou z nich – a říkám to jasně – pojmenovávám to – je gender! Dnes se děti – a právě děti! – učí ve škole, že každý si může vybrat své pohlaví,“ řekl před polskými biskupy František.

„A proč se to učí? Protože učebnice jim přikazují ti lidé a instituce, které dají peníze. Je o ideologická kolonizace, podporovaná také velmi vlivnými státy,“ prohlásil. Levice dosud líčila setkání papeže s polskými církevními představiteli, jakoby ti museli vyslechnout od Františka kritiku. Zveřejnění záznamu však ukazuje, že se spíše dostalo podpory konzervativnímu křídlu. Dosud měla s papežem Františkem problémy spíše pravice, nyní rozpaky dopadly i na liberální  levici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…