Jan Urbach: Petice - odebrat Savčenkové titul Hrdina Ukrajiny

25.07.2016 9:59

Petice s požadavkem odebrat titul Hrdina Ukrajiny poslankyni Nejvyšší rady Naděždě Savčenkové je zaregistrována na stránkách ukrajinského prezidenta. Kromě jiných sdělovacích Ostředků o tom informuje také ruská agentura Sputnik.

Jan Urbach: Petice - odebrat Savčenkové titul Hrdina Ukrajiny
Foto: youtube.com
Popisek: Nadija Savčenko

Podpisy petice se začaly sbírat od pátku, v současné chvíli petice nabrala 2,5 tisíc signatářů z 25 tisíc, nutných k tomu, aby byla petice projednávána. Sbírání podpisů bude probíhat ještě 91 dní.

„Požadujeme, aby byl odebrán čestný titul Hrdina Ukrajiny. Aby byl prověřen její zdravotní stav s povinnou rehabilitací, která se vždy provádí po propuštění člověka ze zajetí", uvádí se v textu petice. Její autoři navrhují, aby byla vytvořena komise Ministerstva obrany pro vyšetřování okolností, jak se Savčenková dostala do zajetí. Kromě toho je navrhováno, aby bylo zrušeno rozhodnutí Kyjevské městské rady o poskytnutí pozemku v Kyjevě matce Savčenkové.

V pátek Savčenková prohlásila ve vysílání televize 5, kanál, že Ukrajinci mají poprosit obyvatele Donbasu o odpuštění. Na začátku měsíce potom požadovala, aby domobranci z východu země byli amnestováni.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…