Jan Urbach: Pokus o puč proti Trumpovi nevyšel

16.07.2016 13:30

Část republikánů se pokusila zabránit Donaldu Trumpovi získat příští týden v pátek na republikánském konventu prezidentskou nominaci. Stranický výbor dnes odmítl jejich návrh, aby delegáti mohli volit kandidáta podle vlastního uvážení a nemuseli se řídit výsledky primárek nebo stranických shromáždění. Výbor naopak schválil pravidlo zavazující delegáty volit vítěze primárního klání.

Jan Urbach: Pokus o puč proti Trumpovi nevyšel
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Někteří republikáni Trumpa kritizují pro jeho „extrémní“ názory na otázky migrace a národní bezpečnosti. Celostátní výbor však došel závěru, že jeho odmítnutí by mohlo straně uškodit, neboť by mohlo znamenat rozkol na sjezdu v Clevelandu v Ohiu. Trump v pátek oficiálně oznámil jako spolukandidáta na úřad viceprezidenta guvernéra státu Indiana Mika Pencea. Proti němu na oficiálních stránkách útočí štáb Hillary Clintonové, který ho obviňuje z extrémního konzervatismu.

Prezidentské volby se budou konat v listopadu. Poslední průzkumy ukazují, že Donald Trump výrazně snížil náskok demokratky Clintonové, která ještě před pár týdny mohla být považována za jasnou favoritku souboje o Bílý dům. Podle dlouhodobě zcela relevantního portálu Real Clear Politics se v současnosti zprůměrovaný náskok smrskl na 2,7 procenta.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…