Jan Urbach: Polská TV byla skandální, míní exvelvyslanec Velké Británie

13.01.2016 16:50

"Lidé, kteří řídí Polsko nejsou hloupí a mají jeden z nejsilnějších demokratických mandátů v Evropě. Dokonce jestli s nimi nesouhlasíte, věnujte trochu času tomu, abyste se dověděli, co se tam skutečně děje,"- píše na svém blogu bývalý velvyslanec Velké Británie ve Varšavě Charles Crawford.

Jan Urbach: Polská TV byla skandální, míní exvelvyslanec Velké Británie
Foto: Archiv VV
Popisek: Charles Crawford.

Bývalý velvyslanec uvádí, že rozdílnost pohledů se táhne již od dob předání moci komunisty v roce 1989. Podle něho Právo a spravedlnost, v jehož řadách je mnoho bývalých činitelů Solidarity, je toho názoru, že "tlustá čára" za minulostí byla chybou. Díky tomu se bývalým komunitům a jejich privilegovaným dětem podařilo udržet na vysokých postech v politice i hospodářství. Nynější vláda, píše Crawford, chce provést jisté korektury, aby ti Poláci, kteří nepochází z egoistické komunistické tradice, nebo ti, kteří byli v historii poškozeni, dostali určitou šanci.

Proto Právo a spravedlnost začalo dělat pořádek ve veřejných sdělovacích prostředcích a soudnictví, píše bývalý diplomat. Právě v souvislosti s veřejnprávní televizí potom Charles Crawford v blogu napsal, že postoje hlavních kanálů TVP ve vztahu k Právu a spravedlnost, zvláště v období prezidentských voleb, byla absolutně skandální. "Bylo třeba to změnit," čteme v blogu. K názorům bývalého velvyslance je třeba připojit důležitou informaci. Ch. Crawford úzce spolupracoval s Radoslawem Sikorskim a psal mu řadu jeho vystoupení v době, kdy byl ministrem zahraničí ve vládě Občanské platformy Donalda Tuska. Dnes píše, že ke kritice polské vlády pomáhají bývalí členové vády, kteří zastávají vysoké posty v Bruselu a jejich liberální kumpáni v médiích.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …