Jan Urbach: Polsko chce Unii radikálně změnit

29.06.2016 14:01

Polsko požaduje radikální změny v konstrukci Evropské unie. Varšava tak reaguje na situaci po britském referendu o setrvání v unii. Vstupní návrhy možná již dnes předloží dalším lídrům členských států premiérka Beata Szydlo.

Jan Urbach: Polsko chce Unii radikálně změnit
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Ministr zahraničních věcí Witold Waszczykowski řekl, že právě krize unie je příčinou rozhodnutí většiny britského lidu o odchodu z EU. „Západní politici přestali naslouchat lidem,“ uvádí a dodává, že je třeba napsat nové smlouvy, které budou nově definovat pozici členských států a suverenitu členů EU.

Varšava odmítá dominanci velkých států „staré“ unie a dělení unie na země eurolandu a zbylé členy. Waszczykowski soudí, že Evropská unie se musí udeřit do prsou a někteří unijní politici musí podat demisi.  Polský ministr o požadavcích své země včera informoval několik rezortních kolegů ze států Evropské unie.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla