Jan Urbach: Porošenko má Saakašviliho už dost. Chce ho zbavit občanství

26.06.2017 10:12

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko podle televizního kanálu 112 Ukrajina prohlásil, že bývalý gubernátor Oděské oblasti Michail Saakašvili pro zemi neudělal nic důležitého.

Jan Urbach: Porošenko má Saakašviliho už dost. Chce ho zbavit občanství
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Toto hodnocení přednesl na setkání s novináři v Bruselu. „Já absolutně nevím, co dělá pan Saakašvili na Ukrajině, protože on byl pozván, aby mi pomohl, ale výsledky vidíte: nic důležitého neudělal," řekl Porošenko. Bývalý tyranský prezident Gruzie Saakašvili se usadil na Ukrajině po odchodu z Gruzie, ke kterému ho přivedlo vyšetřování zneužívání postavení prezidenta k ekonomickému obohacení upevňování moci.

Nejprve se stal poradcem prezidenta Petra Porošenka. Koncem května 2015 byl jmenován gubernátorem Oděské oblasti. Loňského listopadu složil funkci gubernátora, když jako důvod uvedl, že že prezident Porošenko kryje korupční praktiky. Nedávno Saakašvili prohlásil, že ukrajinský prezident se chystá zbavit ho občanství na základě soudního rozhodnutí, zatímco nebude přítomen. Stal by se tak osobou bez státního občanství, protože gruzínské mu zaniklo přijetím ukrajinského občanství.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…