Jan Urbach: Poslanec Lipšic končí v parlamentu, usmrtil člověka

24.09.2016 12:30

Poslanec Národní rady SR Daniel Lipšic (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti NOVA) se vzdá poslaneckého mandátu. Rozhodnutí má souvislost s tragickou dopravní nehodou toto pondělí, při níž v Bratislavě usmrtil chodce.

Jan Urbach: Poslanec Lipšic končí v parlamentu, usmrtil člověka
Foto: minv.sk
Popisek: Bývalý slovenský ministr vnitra Daniel Lipšic

Po srážce převezli muže (72 let) do nemocnice, jeho zranění však byla takového charakteru, že následně zemřel. Lipšic, u něhož nebyly zjištěny známky alkoholu, tvrdí, že jel rychlostí asi 50 kilometrů v hodině a seniora v černém oblečení viděl až na poslední chvíli. „Srážce jsem nemohl zabránit,“ řekl Lipšic novinářům. Policie vyšetřuje případ jako usmrcení a v této trestní věci také zahájila Lipšicovo trestní stíhání.

V minulosti byl D. Lipšic dlouholetým členem a místopředsedou Křesťansko-demokratického hnutí. Působil také jako ministr spravedlnosti a ministr vnitra slovenské vlády. V roce 2012 si ambiciózní politik založil vlastní hnutí NOVA a do Národní rady SR byl zvolen na společné kandidátce s hnutím Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti kontroverzního Igora Matoviče.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla