Jan Urbach: Pozitivně se na migranty dívá jedno procento Maďarů

22.07.2016 12:08

Maďarská vláda zahájila před podzimním referendem o přístupu k povinným unijním kvótám pro přijetí migrantů informační kampaň. Podle kritiků tak zvyšuje nenávist k utečencům. Je třeba zvýšit povědomí o tom, že Brusel migrační krizi nezvládl, zní naopak vládní sdělení.

Jan Urbach: Pozitivně se na migranty dívá jedno procento Maďarů
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Kromě toho na billboardech kampaň informuje, o zvýšení kriminality a terorismu, argumentem je původ vykonavatelů teroru v Paříži, a o tom, že v Libyi je asi milion afrických migrantů, kteří chtějí přesídlit do Evropy. Od opozice ale zaznívá, že kampaň je nelegální, protože tu lze vést 50 dnů před referendem. To se uskuteční 2. října.

Socialistická strana navíc tvrdí, že referendum je prvním krokem k odchodu Maďarska z Evropské unie. Vyzývá proto voliče, aby se referenda neúčastnili a vyjádřili tak podporu unii.

Podle průzkumu má k migrantům xenofobní postoj 53 procent Maďarů, pozitivně se na migraci dívá 1 procento občanů. Vláda Viktora Orbána se prostřednictvím říjnového referenda bude ptát občanů, zda Evropská unie může i bez souhlasu maďarského parlamentu určit přestěhování nemaďarského obyvatelstva do Maďarska.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…