Jan Urbach: Rakušené půjdou k volbám 15. října

17.07.2017 14:29

Předčasné parlamentní volby v Rakousku se budou konat 15. října. Na návrh vlády tak rozhodl příslušný výbor Národní rady. Již den předtím parlament schválil zkrácení nynějšího volebního období, které původně mělo trvat do roku 2018. Proti hlasovali pouze dva poslanci.

Jan Urbach: Rakušené půjdou k volbám 15. října
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rakouská vlajka

Oficiální přípravy začnou 25. července. Existují jisté obavy z průběhu 22. voleb od vzniku II. republiky, a to v souvislosti s opakováním druhého kola prezidentských voleb v loňském roce. Ministr vnitra Wolfgang Sobotka dnes řekl, že od poloviny srpna budou školeni členové místních, okresních a krajských volebních komisí. Volby zřejmě vyhraje Rakouská lidová strana (ÖVP) v čele se Sebastianem Kurzem (30 let). V Rakousku je velmi oblíben, ale určitou obavu vzbuzují jeho autoritativní sklony, které ostatně projevil již při příchodu do funkce předsedy, kde si stanovil několik podmínek, včetně v některých momentech až vůdcovského principu.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.