Jan Urbach: Roste počet čečenských migrantů do Německa

10.07.2016 9:21

Německá vláda informovala, že od počátku roku přijalo Německo více než 222 tisíc žádostí o azyl. Je to podstatně méně oproti roku předcházejícímu. V roce 2015 bylo registrováno 1,1 milionu migrantů. Ministr vnitra Thomas de Maizier odmítl spekulovat o celoročním trendu, vývoj je podle něho nejasný.

Jan Urbach: Roste počet čečenských migrantů do Německa
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Ještě na počátku roku se měsíčně registrovalo okolo 90 tisíc migrantů, v současnosti je to okolo 16ti tisíc. Převážně se jedná o uprchlíky ze Sýrie a také o Afghánce, Íránce, Iráčany. Ministr De Maiziere ale poukázal na nárůst čečenských uchazečů o azyl, kteří v červnu tvořili čtvrtou nejpočetnější skupinu. Čečenci přicházejí zejména přes Polsko, které ve vztahu k nim velmi benevolentní. V roce 2010 se zde například konal kongres čečenského exilu, na který dokonce přijel terorista Achmed Zakajev. Na základě mezinárodního zatykače byl sice zatčen, ale následně mu polské orgány umožnily odjezd ze země. Německé orgány již před několika týdny oznámily, že Čečence budou vracet do Polska, neboť právě tam měli podle předpisů požádat o azyl.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.