Jan Urbach: Rozsáhlá protikorupční akce v Polsku

21.09.2016 11:19

Polská protikorupční služba zahájila kontrolu v několika státních firmách. Kromě jiného se jedná např. o firmu Lotos (zabývá se např. zpracováním ropy a distribucí ropných produktů), i v Česku známé společnosti PKN Orlen, chemického koncernu Azoty, firmy Polská měď nebo Skupina zbrojního průmyslu.

Jan Urbach: Rozsáhlá protikorupční akce v Polsku
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: korupce

Policisté kontrolují smlouvy uzavřené po 1. prosinci 2015 v oblasti marketingu, public relations, reklamy či poradenství. Vedení společností má předložit např. předměty uzavřených smluv, kdo služby objednával a cenu takových služeb. Protikorupční služba podle zpráv požaduje podobné informace i z několika desítek koncerny ovládaných firem. Analyzováno bude i plnění smluv ze strany dodavatelů a proplácení faktur.

Akce byla zahájena na základě konkrétních upozornění týkajících se uvedených společností. Podle některých dřívějších informací se po pádu Občanské platformy někteří její nominanti snažili ze státních podniků vyvést značné částky. Podle některých médií není ani příliš jasné údajné působení polských tajných služeb v uvedených firmách.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …