Jan Urbach: Ruské volby bez překvapení

19.09.2016 12:29

Podle exit poll Jednotné Rusko vede ve volbách do Státní dumy, získalo 44,5% hlasů voličů. Liberálně-demokratická strana Ruska je na duhém místě s 15,3% hlasů a komunistická srana obsadila třetí místo s 14,9% hlasů. Do dolní komory parlamentu se ještě dostalo Spravedlivé Rusko, další strany nezískaly potřebných pět pocen hlasů.

Jan Urbach: Ruské volby bez překvapení
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dvouhlavá orlice, znak Ruska

Volební účast byla podle Ústřední volební komise tři hodiny před uzavřením volebních místností 39,37 procenta. Nízká účast byla zejména v moskevské oblasti, samotné Moskvě a v Petrohradu – okolo 20 procent. Naopak na západní Sibiři přišlo k volbám dokonce 79 procent voličů. Podle expertů je nízká účast fakticky podporou vítěze voleb. Státní duma je volena ze stranických kandidátek a z druhé poloviny v jednomandátových obvodech.

Celkem Rusové volí 450 poslanců. Opozice se téměř jistě pokusí volby zpochybnit a organizovat pouliční protesty, Podle průzkumů nezávislého Centra Levada ale Rusové taková vystoupení reálně nepodpoří.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…