Jan Urbach: S Banderou do Evropy nelze

08.02.2017 17:38

Ukrajina se nedostane do Evropy, jestliže bude pokračovat v podpoře budování kultu osobnosti vůdce ukrajinských nacionalistů Stepana Bandery, říká předseda strany Právo a spravedlnost Jaroslaw Kaczyński v rozhovoru pro týdeník „Do Rzeczy“.

Jan Urbach: S Banderou do Evropy nelze
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Narozeniny válečného zločince S. Bandery jsou oslavovány pochody ulicemi ukrajinských měst.

Je to volba Ukrajiny. Jasně jsem panu prezidentu Porošenkovi řekl, že s Banderou se do Evropy nedostanou. Pro mě je to jasné, my jsme ukázali velkou trpělivost, ale všechno má své hranice," řekl Kaczyński. V současnosti nejvlivnější polský politik prohlašuje, že nelze souhlasit s tím, aby byl na Ukrajině budován kult lidí, kteří páchali genocidu a ve své krutosti překonávali i Němce.

Svého času dokonce prezident Viktor Juščenko Banderu a Romana Šuchevyče prohlásil za národní hrdiny Ukrajiny. Jeho dekret byl později na popud Viktora Janukovyče soudně zrušen. Připomeňme, že v poválečném období americký velvyslanec v Německu odmítl Banderovi vydat vizum s odvoláním na jeho "teroristickou" minulost.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…